20 Mayıs 2014 Salı

Annelik


Çocuklarınız varsa hayat çok daha zor olabiliyor. Geçenlerde bir video izledim annelik üzerine o kadar güzel anlatmışlar ki. Hiç oturmayacaksınız her şeyi düzenleyeceksiniz, uyumayacaksınız vs. gibi pek çok iş özelliği sayıyorlar insanlara ki insanlar işkence, kölelik diyorlardı adam bir de bunu ücretsiz yapacaksınız dediğinde insanlar reddediyordu işi ki operasyon müdürlüğü  olan işin sıfatı annelikti.

İnsanlar olayı öğrenince gerçek anlamda bunun annelerin hayatları olduğunu anlayıp annelerine sevgi sözcükleri söylüyorlardı. Evet, annelik ciddi anlamda her şeyi organize etmek, her şeyi kendinden çok düşünmek demektir ki kış geldiği için  nike bot fiyatlarını çocuklar için incelemeye başladım bile.

Onlardan önce her şeyi düşünmek, organize etmek ve toparlamak gerekiyor anneler için. Yani yeni sezon bayan nike bilekli ayakkabı modellerini incelemek, onlar için kaliteli markaları bulmak, onları ekonomik, psikolojik ve fiziksel anlamda rahat ettirmek annelik görevi ve bunu hiç bir karşılık beklemeden yapıyoruz. Bu işte annelik ve her kadın anne bu nedenle olamaz.

 Benim çocuklarım ve ailem için seçtiğim alışveriş mağazası Korayspor Altıparmak Concept mağazası oluyor genel olarak. Çünkü hemen herkesin zevkine ve isteklerine uygun ürünler bulabileceğimiz ve sağlık ve kalitesine güvendiğim ürünlerin hepsini bu mağaza bünyesinde bulabiliyoruz.

“Ürünleri inceleme ve detaylı bilgi almak bir yana seçenek çok fazla olması ve beden, numara bulamama gibi sıkıntılar yaşama ihtimali olmadığı için rahat bir alışveriş ortamı oluşturmaktadır.”




16 Mayıs 2014 Cuma

Aksesuar saat

Son dönemde sanal ortamlarda ve Korayspor tarzında orijinal ürün satışı yapılan mağazalarda adidas saatleri nereden bulabilirim sorusu çıkça sorulmaya başladı. Bunda elbette markanın ürünlerinin moda olgusu ile birlikte özellikle gençler tarafından aksesuar amaçlı kullanılması etkili oldu.
Çünkü günümüzde artık zamanı kontrol etmek o kadar kolay ki cep telefonları, tabletler sürekli yanımızda olduğu için bu tarz ürünler ihtiyaçtan ziyade aksesuar amaçlı kullanılır hale geldiler. Hal böyle olunca bu ürünlerde de moda olgusu işlemeye başladı.

Moda olgusuna kapılan adidas saat modelleri yapı olarak metal ağırlıklı yapısıdan yenilikçi bir jenerasyonla bu sezon karşımıza çıktı.Normalde bu tarz ürünler metal işleme ile yapıldığı için ağırlığa sahipler ve insanlar bu aksesuar yerine zorunlu zamanlarında kullanmayı tercih ediyorlardı ancak şimdilerde markanın yenilikçi tavrı ile bu tamemen değişti.
Değişen ve tüketiciyi daha rahat hissettirme amacı taşıayan ürünler piyasaya sürern markanın özellikle sera kordon özelliği ile yapısı hafifleştirilen modellerin su geçirmez özellikleri ve yumuşak dokuları ile tüm gün yirmi dört saat ürünü kullanma imkanı sağlamaktadır.Analog ya da dijital yapısı tamamen sizin tarzınıza kalmış ürünleri Korayspor Altıparmak Merkez mağazasında renk ve model seçenekleri ile birlikte inceleme imkanına sahipsiniz.
“Ürünleri bu mağazadan temin edebileceğiniz gibi Korayspor. com sitesinden de ürünleri inceleyebilir ya da ürün satışı ile ürünleri alabilme imkanına sahipsiniz ayrıca piyasadan çok daha uygun fiyatlarla.”


15 Mayıs 2014 Perşembe

Büyümüşte küçülmüş modeller


Benim ikiz yeğenlere adidas kids modellerinden pembe tulumlardan aldım. O kadar sevimli oldular ki, kış mevsimi için özel olarak tasarlanmış olan modeller ciddi anlamda çok şirin. Yani insanın bu ürünleri ve içinde sevdiği bebekleri görünce doğal  olarak insan onları görünce mutlu oluyor.
Yani yeğenlerimi o tulumların içinde görünce gerçekten bebeklerin bu kadar güzel olduklarını bir kez daha onaylıyorum. “Hele de bu ürün gibi sevimli görünen bir ürün olduğu için daha çok tercih ediyorum.”
Minikler için özellikle indirimli adidas cocuk  giyim modellerini inceleyen modellerle karşılaşınca gerçekten keyifleniyorum. Onları gördüğümde o miniklerin modellerini incelediğim zaman o yaş grubunda tek yeğenlerim olduğu için onlara sürekli ürün almak istiyorum. Kendime engel olamıyorum nedendir bilmem bu kreasyonlardan bir şeyler almak beni mutlu ediyor.
Büyüklerin serisinde yer alan ürünler o minik serilerinde kullanılması adeta minyatür  yetişkin modeli çizmekte. Hele de 3-5 yaş arasındaki ufaklıklarda modeller kendini daha iyi belli ettiği için bu yaş grubunun ürünleri dikkatimi çekiyor.
Korayspor mağazalarınad minikler için açılmış özel reyonlarda ürünleri inceleme ve ürünler hakkında detaylı bilgiler alma fırsatına sahip olmak aynı zamanda kampanya dahilindeki onlarca ürün arasından beğendiklerimi seçip çok daha uygun ücretlerden ürünü temin etmek beni mutlu ediyor. Pek çok firma miniklerin ürünleri için özel reyon ayırmadığı hatta bunları mağazalarında temin etmediği için bu ürünleri bulmak sıkıntılı bir hal alabiliyor.

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Baby shower

Son dönem modasına biz de uyup doğmamış bebeğimiz için baby shower partisi düzenledik. Aslında amaç doğuma günler kala arkadaşlarımızla doyasıya eğlenmek ve mutlu olmak ve keyifle doğuma gitmekti. Elbette çevreniz geniş olunca doğal olarak parti gerçekten partiye dönüşüyor. Hele de çocuklu arkadaşlarınızla birlikte durum hepten eğlenceli ve gerçekten unutulmaz bir an oluyor.

Kuzenim ve çok yakın arkadaşlarımın ısrarı üzerine yaptığımız partinin tüm organizasyonunu ikisi yaptı. “Mekan olarak arkadaşımızın kafesini o kadar güzel süslemişler o kadar güzel hazırlamışlar ki gerçekten hayal etsem ancak bu kadar güzel bir organizasyon oluşturabilirdim.”

Partiye gelen arkadaşlarımızın sağolsunlar elleri boş gelmemişler pembe ayakkabı  adidas bebek fiyatlarından aldıkları ürünleri getirenler ,kıyafetler, oyuncaklar yani bebeğimizin ilk altı ayına yetecek kadar hediye geldi diyebilirim. Sevgili kuzenim minik yeğeni için hediye sepeti de hazırlamış o kadar güzel bir sepet ki içinde ne ararsan var.
 Çocuğun doğumundan ergenlik dönemine kadar onu simgeleyen her şeyi içine koymuş. İlk doğum zıbınından, bezinden çocukluk dönemi için adidas kidsden aldığı ürünlere,ergenlik döneminde kızımızın makyaj isteğini ortaya çıkartan ruja kadar marjinal bir hediye sepeti hazırlamış.

Kendimiz ve ailemiz için Korayspor sitesini kullandığımız için çocuk için gerekli olan ürünleri Korayspor Depo Outlet mağazasından aldığını biliyorum. Ancak gerçekten çok anlamlı bir hediye ve unutulmaz bir partiye imza atmış durumda kuzenim.




12 Mayıs 2014 Pazartesi

Serbest kıyafetle öğretmenlik


Hayatımın değiştiğini hissediyorum. Aslında sadece hayatım değil kendiminde değiştiğini hissediyorum. Hayatımın son iki yılını KPSS ‘ye hazırlanarak geçirdim ve sonunda bu yıl yani 2014 ağustosta atandım hem de çok güzel deniz kıyısında olan bir öğretmen lisesine atandım. Bir öğretmen için cennete düşmek gibi bir durum bu.
 İdare serbest kıyafet konusunda öğretmenleri belirli düzeyde destekliyor. Şuan için stajyer öğretmen konumunda bulunsam da yeni sezon  adidas rom ayakkabı modellerinden giyip rahatlıkla okula gidebiliyorum.

Kıyafetlerimde ölçüyü kaçırmadıktan sonra spor tarzda dahi giyinip okula gitmek sorun oluşturmuyor. Bu nedenle de özellikle adidas beckenbauer modelleri ve diğer spor tarzı ürünleri olabildiğince okul koşullarına uygun olacak şekilde kullanıyorum. Gün içinde sürekli ayakta durarak ve aktif olarak ders anlattığım için bu tarz spor ürünler ciddi anlamda enerjimi korumama ve daha fazla rahat etmeme neden oluyor.
“Ücretli öğretmenlik yaparken klasik kıyafet yasası gereği topuklu ürünlerle ve etek , ceket tarzında klasik kıyafetlele eğitim vermek beni biraz da olsa kısıtlıyordu ancak beni yansıtan ürünlerle çocuklara çok daha rahat ulaşabildiğimi ve bilgilerin kalıcılığında bunun etkili olduğunu düşünüyorum. “
Okul için kullandığım ve gündelik hayatta kullandığım ürünleri Korayspor.com sitesinden alıyorum. Malum buralarda mağazası maalesef yok ancak internetten beğendiğim ve uygun ürünleri rahatça sipariş ediyorum ve güneyde olmama rağmen üç gün içinde ürünleri teslim alabiliyorum.

9 Mayıs 2014 Cuma

Yenilikçi ürün


Gündelik hayatta koruyucu ürünleri her ne kadar sevmesekte bize sağladığı yararlar nedeniyle tercih etmek zorunda kalabiliyoruz. Bir marka var ki bu durumu değiştiriyor ve koruyucu yapıdaki ürünleri en cazip ve en çekici hale dönüştürerek bize sunuyor. Söz ettiğim marka en uygun spor nike bot modelleri ni kış ayı için piyasaya sunmuş durumda. Ürünleri incelediğinizde ya da ürünleri gördüğünüzde bu kadar övme nedenimizi de tam olarak anlamış olacaksınız.

Sadece bu ayakkabı tarzında da değil, evet marka nike tiempo modellerinde ve spor ayakkabı modellerinde üstün koruma ve konfor sağlamış ancak tekstil ürünlerinde de bu rahatlık ve şıklık ön planda.
 Kış ayının vazgeçilmez ürünü olan montlarda yapı olarak daha ince ancak daha koruyucu özellik geliştirilmiş. Bu sayede kış ayınca soğuklardan korunmak için lahana gibi gezmek yerine şıklığımızı ve zarafetimizi ortaya koyan yapıda ürünler kullanma imkanına sahip olabiliriz.
“Kış mevsiminde herkes üzerimizdeki ince görünümlü ceket ve mont modellerini gördüğünde üşüyüp üşümediğimizi sorduğunda markanın koruyucu yapısını onlara ballandırark anlattığınızda bu ürünleri kullandığınız ve tercih ettiğiniz için daha da mutlu olacaksınız.”
Bu yeni dönem ürünler Korayspor Kent Meydanı mağazasında ve Korupark mağazalarında inceleme ve temin etme fırsatına sahipsiniz. Markanın yeni tasarım ürünleri olduğu için ilk etapta bu bölgede satışını Korayspor üstlenmiş durumda. Şuan için sınırlı sayıda olan ürünleri alıp yeniliğe ve modaya imza atmanızı öneririz.

8 Mayıs 2014 Perşembe

İçinize sinmek


Kendinize yeni bir ürün mü almak istiyorsunuz , o zaman mutlaka kampanyali nike kadın ayakkabı fiyatlarını incelemelisiniz. Böylece ekonomik alışveriş yapıp hem kendinizi hem de bütçenizi rahatlatabilirsiniz.
 Bu ancak uygun ücretlerden alışveriş yaptığınızda ya da gerçekten değer diyerek aldığınız ürünlerde yaşayabileceğiniz bir histir. “ Bazen indirimli ürün almak bazen da çok beğendiğiniz ya da sizin özelliklerini karşılayan ürünler aldığınızda aldığınız ürün içinize siner. “
Pek çok insan moda olduğu için aldığı ürünlere dünyalar kadar para vermekten rahatsız olur. Çok para harcadığı için de kullandığı orjinal nike modellerinde daha hassas davranır ya da gündelik kullanım için değilde özel durumlarda kullanmayı tercih eder. Bu elbette kişiye göre değişir, bazı insanlar ürünlerin ihtiyaçlarını karşılaması nedeniyle ürün kullanımında rahat davranırken bazıları aldıkları ürün eskiyecek korkusu ile ürünleri kullanmakta çekinmektedir.

Genel olarak bir ürün aldığınızda kullanırken hakkını vermezseniz yani doyasıya kullanmazsanız aldığınız ürünün bir anlamı yoktur. Genel olarak insanlar çok para harcadıkları ürünleri giymeye, kullanmaya kıyamazlar ancak aslında kullandığınızda verdiğiniz paraya değdiğini hissedersiniz.

Ayrıca dünyalar kadar bir ürüne para harcamanıza da gerek yok. Biraz araştırma ile en uygun ücretlerden de mutlaka ürüne sahip olabilirsiniz. Mesela spor ürünlerde Korayspor firması akılcı alışveriş adreslerinde birinci sırada yer alıyor. Siz de bu alanda ve bu tarzda ürünler kullanıyorsanız uygun ücretlerden ürünleri alıp doyasıya kullanma keyfini yaşayabilirsiniz. 

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Alışveriş kriterleri


Uygun fiyatlardan ürün arayanlar için adidas indirimli ayakkabılar modellerini önerebiliriz sizlere. Hem modaya uygun ürünler temin etmiş olursunuz hem de kendin bütçenize uygun bulduğunuz ürünleri almış olursunuz. Yani hem maddi hem de fiziksel anlamda sizi tatmin edecek ürünlere yönelerek alışveriş keyfini ikiye katlayabilirsiniz.
Havaların ısınması ile birlikte adidas indirimli ürünler ve modellerinden bahar ve yaz dönemine uygun olan climacool özelliğe sahip olan özel hava kanalları teknoloji ile donatılmış ürünlere yönelmek sizin için akıllı bir tercih olacağını düşünüyorum. Yaz sıcaklarında ayaklarınızın sıcaklarda pişmesini ya da rahatsızlanmasını kimse istemez, bu durumlarla karşılaşmamak adına ayaklarınızda aktif hava dolaşımı sağlayan modellere yönelmeniz gerekiyor.
Rahatlığın ön planda olduğu ürünlerde şıklık arayışı da elbette olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Bu nedenle de insanların hem şık hem uygun fiyatlı hem de sağlık koşullarını sağlayabilecek yapıda ürünler temin etme yönünde istekleri oluşuyor. Bu açıdan baktığımızda markanın bu alanda insanların isteklerini karşıladığını söyleyebiliriz.
Korayspor firmasına ait mağazalarda bu markanın ve diğer kaliteli markaların ürünlerini inceleyerek kendinize uygun bulduğunuz ve aradığınız kriterlere uygun ürünler bulma imkanına sahipsiniz.
“Yapmanız gereken kaliteli ürünler arasında sizin stil ve tarzınıza uygun ürünleri belirlemek ve piyasanın altında fiyatlardan ürünleri alıp temin etmek.” Bu kadar kolay bir alışveriş yöntemi varken uzun zahmetli aramalara ve risklere girmek doğru değil.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Hassas alışveriş


Çocuklar için alışveriş yapmak normal bir yetişkine alışveriş yapmaktan çok daha zor aslında. Çünkü çocukların daha hassas bir araştırma ile ürünleri temin edilmeli. Onların yaş ve gelişim özelliklerine uygun ürünler olmalı aynı zamanda ekonomik olmalı bir de hızlı büyüdükleri için onların uzun süre kullanabilecekleri yapıda ürünler olmalı. Böyle ürünleri bulmak çok zor oluyor. Hele de yeni doğanlar için alışveriş yapmak en zoru ki adidas bebek modelleri bu konuda hızır gibi yetişti diyebiliriz.
Markanın yeni bir kreasyon olarak geliştirdiği yeni doğan serisinde ürünler onların hassas tenleri için özel üretilmiş. Antimikrobiyel kumaştan yüzde yüz pamuklu nefes alan yapıda ve onların kendini bilmez hallerinde en güvenli şekilde olmalarını sağlayacak yapıda üretilmiş.
Çocuklar için indirimli adidas kids ayakkabı fiyatları  ile satışa sunulan ürünlerde de antimikrobiyel özellik kullanılmış. Özellikle çocuk serisinde işlevsellik ön planda tutulmuş ürünlerde.
Bu sayede çocuklar için aldığınız bir ürün normalden daha uzun süre kullanım imkanı sağlayabilecek. Normalde çok hızlı büyüdükleri için bir kaç ay içinde toptan çocuğunuzun dolabındaki ürünleri değiştirmeniz gerekirken marka bu süreyi biraz daha uzatma imkanı sunuyor.
“Korayspor mağazalarında çocuk serilerini inceleyebileceğiniz ayrı reyonlarda çocuğunuzun yaşına uygun ve birbirinden sevimli ürünlerle hem içinizin rahat ettiği ürünleri onlara almış olursunuz hem de firmanın uygun ücretleri ile aile bütçenizi çok zorlamadan onlar için rahatça alışveriş yapma imkanı bulursunuz.”

2 Mayıs 2014 Cuma

1949–50 NBA sezonu

1949–50 NBA sezonu profesyonel basketbol ligi NBA'in 4. sezonudur. Ancak, resmi olarak ligin NBA olarak adlandırıldığı ilk sezondur. Sezon sonunda Minneapolis Lakers, Syracuse Nationals'ı 1950 NBA Finalleri'nde 4-2'le geçerek şampiyon olmuştur.

Önemli olaylar

  • Indianapolis Jets ve Providence Steamrollers takımları 1948-49 sezonundan sonra kapandı.
  • National Basketball Leaguede mücadele eden 6 takım (Anderson, Denver, Sheboygan, Syracuse, Tri-Cities ve Waterloo) Basketball Association of America ligine katıldı. Indianapolis Olympians, takımı da kurularak 1949-50 sezonu öncesi lige katıldı. Bunun sonucunda, BAA ligi National Basketball Association olarak yeniden adlandırıldı.
  • Lig yeni takımlar ile yeniden düzenlenerek üç gruba ayrıldı.

Sezon sıralaması

Doğu Grubu

Takım G Y Oran 1. ile fark
Syracuse Nationals 51 13 .797 -
New York Knicks 40 28 .588 13
Washington Capitols 32 36 .471 21
Philadelphia Warriors 26 42 .382 27
Baltimore Bullets 25 43 .368 28
Boston Celtics 22 46 .324 31

Merkez Grubu

Takım G Y Oran 1. ile fark
Minneapolis Lakers Ş 51 17 .750 -
Rochester Royals 51 17 .750 -
Chicago Stags 40 28 .588 11
Fort Wayne Zollner Pistons 40 28 .588 11
St. Louis Bombers 26 42 .382 25

Batı Grubu

Takım G Y Oran 1. ile fark
Indianapolis Olympians 39 25 .609 -
Anderson Packers 37 27 .578 2
Tri-Cities Blackhawks 29 35 .453 10
Sheboygan Redskins 22 40 .355 16
Waterloo Hawks 19 43 .306 19
Denver Nuggets 11 51 .177 27
Ş - NBA Şampiyonu

1949-50 NBA istatistik liderleri

Kategori Oyuncu Takım İstatistik
Sayı George Mikan Minneapolis Lakers 1,865
Asist Dick McGuire New York Knicks 386
Şut% Alex Groza Indianapolis Olympians 47.8
Faul% Max Zaslofsky Chicago Stags 84.3
Not: 1969-70 sezonu öncesi, sayı ve asist lig liderleri ortalamadan önce, toplamlara göre sıralanırdı.

NBA ödülleri

  • All-NBA ilk beş:
    • Max Zaslofsky, Chicago Stags
    • Bob Davies, Rochester Royals
    • Alex Groza, Indianapolis Olympians
    • George Mikan, Minneapolis Lakers
    • Jim Pollard, Minneapolis Lakers
Not: Tüm bilgiler NBA.com sitesinde tarih sayfalarından derlenmiştir.